Crivits & Persyn Crivits & Persyn Crivits & Persyn Crivits & Persyn Crivits & Persyn

The office of Crivits & Persyn is housed in the atmospheric ‘Huis Dautricourt de Spot’. This imposing town house was restored in 1904, and converted by the widow Dautricourt - de Spot, who enlisted the services of city architect Charles Dewulf for the design.

The spacious winter garden is very visible from the inside of the building. The area is covered by a glass ceiling supported by two cast iron beams. The reception areas, with opulent neoclassical décor, are located around the winter garden. While still used a home, these areas of the property served, amongst others, as a drawing-room.

The showpiece of the winter garden is the grand white marble staircase, complete with elegant balustrade decorated with small roses. At the bottom of the staircase are two red-veined marble columns, with composite capitals bearing the Dautricourt family’s coat of arms.

The floor is made of an authentic, colourful mosaic, with intricately decorated borders.

To the right of the portal is a renaissance-style passageway in black marble. An oak staircase is flanked by carved doors. This passageway is dated 1896, but is believed to have originated from a different place.