Dubbele Dimona-aangifte bij uitzendarbeidsovereenkomst voor onbepaalde duurDubbele Dimona-aangifte bij uitzendarbeidsovereenkomst voor onbepaalde duur
De verzamelwet van 16 oktober 2017 inzake sociale zaken voorziet in nieuwe Dimona-regels voor uitzendovereenkomsten van onbepaalde duur.

Uitzendkantoren zijn verplicht om bij de aanwerving van een uitzendkracht met een uitzendovereenkomst voor onbepaalde duur een klassieke Dimona-aangifte te doen. Deze aangifte moet -zoals dat ook voor andere werknemers geldt- ten laatste gebeuren op het moment dat de uitzendkracht zijn prestaties aanvat. Door de nieuwe wet zal het uitzendkantoor nu ook een specifieke Dimona-aangifte moeten doen voor iedere uitzendopdracht.

Door de invoering van de specifieke Dimona-aangifte zal het voor de uitzendkrachten die aangeworven zijn met een overeenkomst voor onbepaalde duur makkelijker zijn om de periodes van (in)activiteit te onderscheiden. Het kan namelijk zijn dat men tussen twee periodes van uitzendopdrachten wordt geconfronteerd met een periode zonder uitzendopdracht.

Het doel van de nieuwe regel is om altijd te kunnen beschikken over de gegevens van de gebruikers van uitzendarbeid en de door de opdracht gedekte periode. Ondernemingen en werkgevers kunnen hierdoor hun verplichtingen inzake arbeids-en sociale zekerheidsrecht beter nakomen.